Walther Forums banner
141 - 160 of 179 Posts
Discussion starter · #141 ·
Lepszym rozwiązaniem dla celownika byłoby takie, w którym bateria może być wyjmowana bez wyjmowania celownika i takie, w którym jasność kropki może być przyciemniana ręcznie. Moje automatyczne przyciemnianie/rozjaśnianie nie działa w 100%. Wkrótce podam więcej szczegółów na temat tego, gdzie dokładnie należy wywiercić blok zamka. Prawidłowo zamontowana kropka jest najlepszym urządzeniem, jakie widziałem pod względem celności. Ale kropka nie może być zbyt jasna, a soczewka nie może być uszkodzona, w przeciwnym razie otrzymasz rozbłysk na kropce, a nie precyzyjne czerwone koło. 1917

Discussion starter · #142 · (Edited)
96405

Rem Golden shorts....12,5 yds. Szara okrągła część to wnętrze wałka malarskiego, około 1,5"
96407

Rem Golden shorts 12,5 yds Naboje zostaną wyciągnięte i wyrzucone. Ładowałem je pojedynczo do magazynka, a następnie ręcznie przeładowywałem zamek. Czy załadują się do magazynka, a następnie niezawodnie wystrzelą? Nie jestem pewien, ponieważ nie chciałem, żeby zamek zatrzasnął się na jednym naboju ustawionym bokiem. Wystrzelenie tylko z ciekawości... nie stworzy dla mnie nowej amunicji do celów. Byłem zaskoczony, że napinają kurek, odrzucają zamek na tyle daleko, aby ramię zatrzasku się zazębiło i że łuski zostały wyrzucone. To więcej niż mogę powiedzieć o niektórych nabojach Federal i Winchester LR. To było z lufą 5" i bez tłumika. Właściwie całe to strzelanie odbywało się bez tłumika.

96408

CCI Subsonic 12,5 yds

96409

Miałem trochę Eley, które mi zostało i wydawało się, że dobrze strzela. Było luźno w plastikowej tacy na 50 sztuk razem z innymi rzeczami. Przepraszam, nie pamiętam, co to było, poza oznaczeniem głowicy E. Pięć nabojów powyżej. 12,5 yds

96410

pięć nabojów CCI subsonic @ 12,5 yds Myślę, że te kropki mają 1/2"
96411

CCI skompresowana miedź....szybka amunicja. Nie zgrupowały się dobrze na 25M, 2" do 3,5" 20 ziaren, tak myślę. Strzeliłem z nich raz do kawałka stali z deską w pobliżu, aby złapać rozpryskane ołów i porównać je do zwykłych mini magów. Rzeczywiście sproszkowały się tak, jak powinny. Najwyraźniej mogą osiągnąć prawie 1900 FPS z karabinu. 10 $ za 50, więc dość drogo. Zbyt drogo jak na rzeczy, które robię. Te na 12,5 yds

96412

9 nabojów Rem Goldens, 36gr hp. Strzelają dobrze, ale to, co naprawdę się wyróżnia, to jak duży odrzut wytwarzają. Nie wiem dlaczego... prędkość w pudełku jest zasadniczo taka sama jak wielu innych, ale z jakiegoś powodu te naprawdę kopią/trzaskają, dlatego historycznie były tak dobre w przeładowywaniu P22. 12,5 yds.

Jedną rzeczą, której się nauczyłem, jest to, że muszę trzymać pistolet pionowo, aby strzelać na tę odległość. Ponieważ czerwona kropka znajduje się 1" nad otworem... nie pochylaj pistoletu. Studiowałem również trochę położenie kropki na soczewce. Nieco wyżej niż środek wydawało się dawać lepsze grupy.

OK, teraz muszę dowiedzieć się, dlaczego widzę rozbłysk na kropce i dlaczego nie przygasa. Nie można celnie celować, jeśli kropka jest zbyt jasna i ma rozbłysk. Myślę, że to mogą być moje oczy, ponieważ rozbłysk nie pojawia się na zdjęciu, a zdjęcie okularów nie poprawia sytuacji. To niedobrze... Jestem stary i choruję na cukrzycę od 15 lub 16 lat... chociaż myślę, że widzę całkiem dobrze.

Wyjąłem pistolet 2017 QD, podstawa celownika przyklejona, ale bez kropki, ponieważ muszę użyć tego na drugim pistolecie. Więc wystrzeliłem z niego około 50 razy... działało dobrze i strzelanie jest fajne, ale nie konkuruje z lufą 5". Wiedziałem to już ze strzelania z tego samego pistoletu z podpórki mechanicznej... zamiana luf. Lufa 5" dobra dla prawie wszystkich grup 1" lub lepszych, a lufa 3,4" była w zakresie 2 1/2" +. Ani jednej grupy, która dorównywałaby lufie 5".

Strzelanie wciąż sprawia frajdę i przez lata miałem mnóstwo zabawy z tymi pistoletami. 1917

Attachments

ELEY (lub dowolny LR z oznaczeniem 'E') i CCI Subs to POŻYWKA dla Twojego P22, ponieważ grupy 5-strzałowe z odległości 12,5 m/y mówią wszystko.

Discussion starter · #144 ·
Szkoda, że nie mogę kupić kilku, żeby je dokładniej przetestować. Nie mogę znaleźć nawet 1 rundy amunicji .22. Nawet sklepy z bronią z wysokimi cenami nie mają żadnej. Wysokiej klasy amunicja tarczowa nigdy tu nie była obfita. Mógłbym spróbować coś zamówić. Wydaje się, że nie otrzymujemy zbyt wielu informacji dotyczących sukcesu w aktualnym zamawianiu amunicji .22 online. To był Eley Club lub Target lub coś w tym rodzaju... nie Tenex. Nie sądzę, żebym kiedykolwiek widział tu na sprzedaż Eley Tenex. Nie wiem, czy ci chomicy w ogóle strzelają, ale utrudniają to tym z nas, którzy to robią. Mam dużo Federal i Rem Goldens, ale niewiele więcej rzeczy CCI i żadnej innej amunicji, z którą chciałbym poeksperymentować. W pewnym momencie zapomnę o tym strzelaniu z podpórki i spróbuję szybkiego ognia z 25M.

Kreta Strzelałem do starego kawałka płyty gipsowo-kartonowej i na 12,5 yds grupy są dość łatwe do zidentyfikowania. Wystrzeliłem 5 nabojów Eley i tę grupę znalazłem, gdy podszedłem do celu. Nie było w pobliżu żadnych innych dziur, więc mogę tylko założyć, że niektóre przeszły przez te same dziury. Tak naprawdę nigdy nie mam niczego, co leci 4" lub więcej w jakimkolwiek kierunku... 12,5 yds, pistolet na workach, kropka na czarnych okręgach, a pistolet powinien trafić gdzieś w pobliżu. To naprawdę nie jest daleki strzał.

Myślę o kupnie Buckmark w jakimś wydaniu. Miałem różne Rugery. Jest lekki 22/45 z odsłoniętą cienką lufą typu P22. Jest lekki, ale miałem już wcześniej 22/45 i chcę czegoś innego, ale zabawnego. Dawno temu był niedrogi Hammerli ze wspaniałym spustem, ale nie widziałem takiego od 15 lat lub dłużej.

Wyjeżdżam dzisiaj na farmę, na zastrzyk Covid i żeby kamieniarze zmierzyli nowe kamienne blaty. Ha, mogę wyciągnąć mechaniczną podpórkę, zapiąć P22 i zobaczyć, jak dobrze strzelają te pistolety, gdy się starzeją. To wyłączy mnie z równania. Pistolet 5" jest naprawdę stary.... 3,4" QD nie jest za stary. 1917

1917-1911M,

Jak zrobiłeś:

"...podwójną sprężynę główną, aby kurek nie był dociskany z jednej strony"...dla P22?

Czy jest to opcjonalna sprężyna kurka fabrycznego?

Discussion starter · #146 ·
Hej Kreta, nie zrobiłem żadnego i Walther też nie. To było na mojej liście rzeczy, które wciąż były potrzebne. Założę się, że znajdę taki, który będzie pasował i zadziała. Powinienem poszukać. Jeśli znajdę coś odpowiedniego, wyślę ci coś. 1917

Discussion starter · #147 ·
Znalazłem nowy sklep w mieście, który codziennie dostaje amunicję, w tym .22. Trzy godziny od miejsca, w którym mieszkam. Poproszę siostrzeńców, żeby zrobili dla mnie zapasy. Dostają ciężarówki każdego dnia i każdego dnia prawie wszystko się wyprzedaje. Kupiłem trochę 9 mm w regularnej cenie... ale stos szybko się kurczył. Powiedzieli 50 nabojów dziennie max... ale zauważyłem, że nikt na to nie zwracał uwagi... więc ja też nie. Zapytałem ich o to przy kasie... och, to tylko po to, żeby ludzie wiedzieli, że nie mogą odebrać 200 pudełek.

To amunicja.

Należy pamiętać, że większość amunicji .22 LR jest ładowana przez roboty, a zmienne w masowej produkcji amunicji z zapłonem bocznym znacznie się różnią.

Kilka lat temu pudełka po 50 sztukach od najlepszych producentów, takich jak ELEY i LAPUA, zostały rozebrane, zważone i sprawdzone pod kątem jednolitości i stwierdzono, że wszystkie komponenty w Tanex i Midas L mają taką samą wagę i wymiary, a także ładunek prochu. Napełnione łuski ważyły 11,0 ziaren, pociski 39,9 ziaren, ładunek prochu 1,0 ziarna.

A następnie pudełko amunicji Sellier & Bellot po pięćdziesiąt sztuk zostało poddane tej samej kontroli i okazało się, że wszystko jest pomieszane. Napełnione łuski wahały się od 0,9 do 1,3 ziarna, pociski wahały się od 39,6 do 39,9 ziarna, a ładunki prochu (zaczekajcie...) wahały się od 1,2 do 1,8 ziarna.

Nie trzeba dodawać, że pocisk ELEY i LAPUA z tych samych numerów partii podczas strzelania nie miał odchyłek, podczas gdy Sellier i Bellot, również z tego samego numeru partii, miały kilka odchyłek.

Najbardziej godna uwagi różnica dotyczyła uwagi poświęconej produkcji kształtu i wagi pocisków ELEY i LAPUA, które były idealnie ukształtowane i uformowane po przecięciu i wybraniu z drutu ołowianego, podczas gdy Sellier & Bellot miały kształty, które nie były prawidłowo wycięte z drutu ołowianego.

ELEY i LAPUA kosztowały 15 euro za pudełko po pięćdziesiąt sztuk, podczas gdy Sellier & Bellot kosztowały 5 euro za pudełko po pięćdziesiąt sztuk. Różne pociągnięcia dla różnych ludzi, ponieważ nie cała amunicja .22 LR jest równa, jeśli chodzi o broń palną, która z nich strzela.

Te szwedzkie testy wykonane z imadła/imadła Ransom mówią wszystko: Ammotest 22LR 2017

Discussion starter · #149 ·
To interesujący wykres. Jak widać, większość pistoletów najlepiej sprawdza się tylko z określoną amunicją i nie jest to takie samo w przypadku każdego pistoletu. GSP ma doskonałą grupę z Eley Sport, jak sądzę, i tylko jedną inną grupę, która się do niej zbliża, podczas gdy inne pistolety mogą nie działać dobrze z tą amunicją. Chciałbym zobaczyć dziesięć grup Eley Sport z tego samego pistoletu i zobaczyć, jak te grupy się porównują. Jaka jest odległość dla powyższych testów? Zrobiłem zdjęcia kilku moich. Zamieszczę. Mój pistolet ma za sobą ponad 100 tysięcy nabojów i jest teraz trochę zużycia między zamkiem a ramą z powodu brudu z tłumika. Usunąłem tłumik. To rozwiązało problem z brudem. Strzelałem z RWS Semi Auto i RWS Target Rifle oraz CCI Subsonic HP. Wybór amunicji jest tu obecnie nieistniejący. Znalazłem jeszcze trzy naboje E toczące się pod tylnymi siedzeniami ciężarówki, ale do tego czasu wszystko już schowałem. Zauważyłem również, że jeden z końców śruby aluminiowej podstawy celownika kolimatorowego ciągnął się po prawej stronie ramy. Być może miało to z tym coś wspólnego... nie wiem. Naprawię to. OldFart ma kilka dobrych pomysłów na użycie kitu, który twardnieje. Chronisz chwyt olejem do gotowania, a następnie folią spożywczą, a następnie wciskasz każdą stronę chwytu w to i pozwalasz mu stwardnieć. Następnie zaciskasz go w reszcie. Miałem problem z tym, że chwyt w stylu Q jest bardziej zaokrąglony po bokach i w połowie drogi w dół, a ten wysoki punkt utrudniał stabilizację pistoletu. Jak wiesz, na 25M każdy ruch będzie widoczny.

Mógłbym zrobić lepszą, bardziej wytrzymałą podpórkę z brązowymi lub stalowymi tulejami w punkcie obrotu. Kupiłem naprawdę ładną wiertarkę stołową. Musiałem zmienić punkt obrotu na tym, który zrobiłem, na wyższy niż środek nadgarstka, aby móc obrócić pistolet na tyle wysoko, aby można było wyjąć magazynek. Zaznaczyłem i wyciąłem tylną sekcję, aby dokładnie pasowała do tyłu chwytu... być może chwyt Q nie ma dokładnie takiego samego profilu. Nadal mam stary, oryginalny chwyt... mógłbym go tam przykleić tylko dwoma kołkami, ale myślę, że przyjrzę się koncepcji OF. Jedną ze sztuczek Ransome Rest jest posiadanie odpowiednich paneli do chwytania broni palnej i oczywiście żadne nie są produkowane dla P22. Z pewnością nie uzyskałem tym razem żadnych z tych 5/8" pięciostrzałowych grup. Cóż, tego typu rzeczy są zabawne i następnym razem podejmę lepszą próbę. Teraz muszę znaleźć dobrą amunicję. To będzie trudna część. I znajdź sprężynę główną z podwójną nogą. Kropka celownicza pozostaje czysta i utrzymuje zero. Z tego powodu blok zamka jest bardzo pewnie przymocowany do suwaka, ale nie sądzę, żeby to miało wpływ na grupy. Trudno uwierzyć, że niektóra amunicja jest tak niespójna. 1917

Szwedzki link do testu amunicji opublikowany wcześniej został wykonany z 10 strzałów z odległości 25 metrów lub 27,3 jardów lub 82 stóp, około 984 cali. :) Każde 10 nabojów 'E' Headstamp załatwi sprawę z P22 wystrzelonego z twojego urządzenia. Również CCI Subsonic wydaje się obiecujące w twoim konkretnym P22. Nigdy nie miałem szczęścia z wersją CCI Standard Vel, a Subsonic to inny numer produkcyjny w katalogu CCI, ale jeszcze go nie próbowałem. Najlepsza amunicja w moim P22 zawsze była produkowana przez SK (na zdjęciu), ale w tej chwili nie mogę żadnej znaleźć.
Image

Discussion starter · #151 ·
Urządzenie pokazane wcześniej zostało faktycznie zbudowane w celu przetestowania skuteczności urządzeń tłumiących, które dodawałem do pistoletu. Punkt obrotu został zlokalizowany tak, aby pasował do środka mojego nadgarstka. Okazało się to nieco za nisko, aby umożliwić przechylenie pistoletu na tyle, aby wyjąć/włożyć magazynek. Oczywiście mogłem załadować jeden nabój na raz. Tłumiki działały całkiem dobrze, ale nie zwiększały celności, tylko zmniejszały ruch, co pozwalało na szybszy powrót do celu. Niektóre z tych pistoletów nie grupują się lepiej niż P22, gdy są prawidłowo trzymane. Gdzie są moje najnowsze zdjęcia? 1917

Discussion starter · #152 ·
96501
To widziałem kilkanaście razy. Cztery w grupie z jednym ulotką....bardzo daleko ulotką.

96502
Oddałem cztery strzały do dziurki od klucza z biodra....25M. Zrobiłem tak dobrze, jak reszta. Więc nie działało to poprawnie z uchwytami Q.

96503

Oto jest, bezpiecznie przymocowane do 2x8, bezpiecznie trzymane do ziemi przednią oponą ciężarówki. Powinienem po prostu kupić prawdziwy Rasome Rest...nie kosztują tak dużo. Nadal musiałbym zrobić własne wkładki.
96504

Spędziłem większość mojego krótkiego wolnego czasu strzelając z biodra. Powyższe było typowe dla dziesięciu rund na 30'. Czerwona kropka na plamie ptasich odchodów. Karton był mokry....tak, będę strzelał do prawie wszystkiego jako celu. RGB tutaj. Myślę o nowym pistolecie .22.....Buckmark? 1917

Nie jestem ekspertem, ale metal i drewno to dziwna para.

Metal wibruje w jeden sposób, a drewno w inny; drewno zakłóca naturalne wibracje metalu.

Podpórka RANSOM jest cała metalowa, a nie drewniana ani z PVC, co może, ale nie musi, wyjaśniać ulotki. Wkładki do chwytu są tu oczywiście najważniejszym dodatkiem.

Dodanie ciężaru do pistoletu, w pobliżu wylotu lufy, pomaga stłumić wibracje lufy do minimum.

No cóż, nasze ludzkie ramię strzeleckie to zupełnie inny materiał.

Strzelam zarówno z pistoletu pneumatycznego, jak i z .22 bocznego zapłonu i istnieje ogromna różnica w sposobie, w jaki te dwa strzelają i odrzucają, gdy są trzymane z wolnej ręki.

Zasilane sprężyną (Walther LP 53, HW-45), CO2 (Feinwerkbau Mod. 2 i Mod. C5) lub HPA-sprężone powietrze (Steyr LP-10) strzelają inaczej niż P22 na proch. Nauczyłem się, jak się różnią.

Wstrząs impulsowy odrzutu jest inaczej absorbowany przez ramię strzeleckie w tych typach (powietrze i proch) broni. Impuls prochu .22 LR trwa krócej niż łagodny odrzut powietrza/CO2, który jest łagodny, ponieważ jest nieco bardziej stopniowy i nie tak nagły.

To robi całą różnicę i częściowo wyjaśnia, dlaczego dobrzy strzelcy z pistoletu pneumatycznego robią znakomite strzały z pistoletu .22 LR.

Ten rodzaj odrzutu jest trudny do powielenia w imadle do broni i nie wiem o żadnym, który z powodzeniem (robotycznie) naśladował ludzką dłoń/nadgarstek/łokieć/ramię, aby strzelać z krótkim lub długim impulsem odrzutu.

Nawet szwedzki test amunicji miał swoje wyzwania (patrz przypis poniżej).

Discussion starter · #154 ·
Nie udało mi się znaleźć żadnych filmów z pistoletami .22 ani P22. Wydaje mi się, że P22 może być tak samo celny jak te wysokiej klasy pistolety. Brakuje mu tłumienia odrzutu. Pomyślę o tym i na pewno chciałbym móc przetestować różne rodzaje amunicji. Pewnego dnia wkrótce stanie się to prawdopodobnie możliwe. 1917

Przeprowadziłem kiedyś test z moim P22, zabezpieczając zamek w pozycji przedniej/zamkniętej, aby się nie poruszał i załadować kolejny nabój. Pomysł wziąłem z tego filmu:

Nie pytajcie jak; można to zrobić dość łatwo.

Zgadliście: celność jest na najwyższym poziomie, gdy P22 jest używany jako jednostrzałowy. To niewiarygodne.

Miałem zamiar nagrać film, ale zwolnione tempo nie działało i mniej więcej w tym okresie YouTube usunął funkcję zwolnionego tempa i od tamtej pory o tym zapomniałem.

Sprawdź, czy możesz przetestować z zamkiem zablokowanym w miejscu.

Coś dzieje się z P22 podczas strzelania i spójność jest tracona od strzału do strzału.

Z zablokowanym zamkiem mogłem stwierdzić, która amunicja była obiecująca. Nie ma nagród za zgadywanie, że ELEY, LAPUA, SK i Geco Pistol wykazały obiecujące wyniki, a zamek nie poruszał się podczas strzelania z P22, podczas gdy Sellier & Bellot miał sporadyczne odskoki.

Odskoki związane z amunicją i odskoki związane z bronią krótką psują dobry dzień strzelca na strzelnicy.

Discussion starter · #156 ·
Z wcześniejszego wykresu Feinwerkbau to najdokładniejszy pistolet. Był spójny z każdym rodzajem amunicji. Zamek w P22 można łatwo zamknąć kciukiem, ale do powtarzalności trzeba by było opracować coś bardziej spójnego. Zauważam, że w Ransom Rest pistoletu nie wolno dotykać między strzałami... tylko podpórka jest wciskana z powrotem w dół. Jeden nabój można łatwo wystrzelić na raz, jeśli zamek zostanie cofnięty i nabój zostanie ręcznie włożony. Nie jestem pewien, co to daje ani dlaczego miałoby to być ważne, ponieważ nie strzela się z pistoletu w ten sposób podczas zawodów. Sprawdziłem nos wielu nabojów po automatycznym komorowaniu i nigdy nie widziałem żadnych uszkodzeń od rampy podającej ani magazynka. Zamierzam przypisać moją ostatnią awarię do tego, że pistolet nie był mocno zamontowany z powodu nowego kształtu chwytu.

Na początek myślę, że zamówię wkładkę P22 Ransom Rest P22, którą teraz oferują, i zrobię bardziej stabilną podpórkę z drewna lub stali. Sposób wykonania podpórki nie jest tak skomplikowany, ani nie potrzebujesz wszystkich funkcji. Wkładki kosztują około 60 dolarów za sztukę. OldFart robi swoje z substancji, która jest formowana do chwytu i pozwala się utwardzić. Łatwo byłoby zrobić pudełko, napełnić je substancją i położyć w nim 1/2 chwytu zabezpieczonego cienką folią spożywczą, a następnie powtórzyć to samo dla drugiej strony. Substancja zastyga jako twarda, gumowata substancja. Może spróbuję tego dla zabawy. Chwyt można wyjąć z pistoletu w celu formowania. Następną rzeczą jest upewnienie się, że punkt obrotu nie ma luzu ani że część zaciskowa nie może poruszać się w stosunku do podstawy. Z moich wcześniejszych testów, kiedy używano oryginalnego chwytu, pistolet pasował do większości pistoletów w powyższej tabeli. Lufa 5".

Niektóre z tych grup powyżej nie są tak imponujące, jeśli weźmie się pod uwagę koszt użytego pistoletu. Te postrzępione dziury są imponujące. Patrząc na wiele filmów na YouTube z pistoletami wystrzeliwanymi z podpórki, niewiele jest takich, które będą się grupować z postrzępioną dziurą... ale są takie. Nawet w 9 mm i .45 ACP. 25M to jednak dość duża odległość. Myślę, że założę lufę 5" na nowszy pistolet i zobaczę, czy to pomoże. Ten, który testowałem, to rama z 2006 roku z ponad 100 000 nabojów. Teraz poszukam nowych sprężyn głównych. 1917

Discussion starter · #157 ·
Jedna rzecz, która się zmieniła... stary test do najnowszego to to, że blok zamka w pistolecie jest utrzymywany na miejscu przez jeden kołek rolkowy z tyłu. Innymi słowy... nie jest on naprawdę mocno zablokowany w zamku. W tym najnowszym podejściu (ten sam pistolet, co wcześniej) blok zamka jest bardzo mocno przymocowany do zamka za pomocą czterech śrub przez podstawę celownika kolimatorowego, przez górę zamka i do gwintowanego bloku zamka. Czy to spowodowało, że czoło zamka jest nieco odchylone od kwadratu z powodu szczelności, z jaką jest teraz trzymane? Nie wiem. Z tyłu zamka jest również znacznie więcej ciężaru z powodu kropki i mocowania. Czy to w jakiś sposób zakłóca działanie pistoletu? W tym momencie myślę, że problemem jest kształt chwytu Q w porównaniu z oryginałem. 1917

Discussion starter · #158 ·
Kreta, to, czego szukasz w sprężynie głównej, to sprężyna skrętna z podwójną nóżką w porównaniu do prostej sprężyny skrętnej, która jest obecnie używana. Jak wiesz, istniejąca sprężyna naciska kurek do przodu, ale mimośrodowo. Myślę, że dlatego widzisz jednostronne ciągnięcie powierzchni kurka na spodzie bloku zamka, co zakłóca wyrównanie kurka. Czy to poważne, czy nie... Nie wiem, ale kurek wydaje się siedzieć krzywo nawet w nowym pistolecie. Poniżej znajduje się zdjęcie wyrównania kurka w nowym pistolecie QD z 2017 roku. Chociaż otwór przez kurek wydaje się kwadratowy, a otwory w połówkach ramy, które odbierają trzpień kurka, wydają się kwadratowe... to przesunięcie nacisku wydaje się kopać kurek w prawo. Poważne czy nie... Nie wiem. Poniżej znajdują się sprężyny skrętne z dwoma nóżkami, które wywierałyby równomierny nacisk na kurek. Ze względu na mały rozmiar wewnętrznej przestrzeni, w której musi zmieścić się sprężyna, wymagane będzie coś podobnego do górnej, środkowej sprężyny. Zwoje sprężyny muszą pasować do wnętrza kurka, a ramiona spoczywają na kurku i ramie. Rozmiar sprężyny musi być wystarczająco duży, aby zapewnić wystarczającą energię. Czy taką sprężynę można znaleźć... Nie wiem. Istnieją pewne programy do projektowania sprężyn online. Czy jestem wystarczająco mądry, aby z nich korzystać... nie jestem pewien. Nie jestem inżynierem, chociaż mogę zmierzyć istniejącą średnicę drutu, długości i zmierzyłem już, ile pociągnięcia potrzeba, aby naciągnąć sprężynę na tyle daleko, aby kurek został napięty... 8 funtów pociągnięcia. Oczywiście dźwignia jest krytyczna, ale jeśli rama i kurek nie zostaną zmodyfikowane, odległości dźwigni pozostaną takie same. Taka sprężyna z podwójną nóżką wydawałaby się naciskać kurek do przodu od środka, a nie tylko z jednej strony. Aby fizycznie dopasować sprężynę do wnętrza kurka, zwoje muszą być minimalne... sprężyna na przykład na pozycji 2 godziny. 1917

Rzeczywiście, "... sprężyna z podwójną nogą wydaje się pchać kurek do przodu ze środka, a nie tylko z jednej strony". Zgadza się.

Przez lata strzelania z P22 nauczyłem się, że najlepszy obraz celowniczy uzyskuje się, gdy szczerbinka jest ustawiona w prawym rogu wycięcia szczerbinki przed oddaniem strzału; gdy kurek opada, wstrząs spadającego kurka przywraca szczerbinkę dokładnie na środek szczerbiny, pozwalając na to, aby lufa była w tej samej pozycji za każdym razem, gdy oddawany jest strzał.

Nierówny sposób, w jaki sprężyna kurka jest nawinięta i nagle się rozluźnia po zwolnieniu spustu, powoduje, że P22 przechyla się na swojej osi z L na P, troszeczkę. To wystarczy, aby zrujnować każdy wynik, nawet ze stabilnego imadła lub Ransom Rest.

Dlatego "... sprężyna z podwójną nogą wydaje się pchać kurek do przodu ze środka, a nie tylko z jednej strony", na pewno.

Najnowszy pistolet Feinwerkbau AW93L [Altenburger & Westinger '93] match, przedstawiony na zdjęciu w teście z lekkim zamkiem -L, jest najdroższy z całej gamy i bardzo dobrze.

Zarówno Walther, jak i Feinwerkbau wzięły rosyjskie modele pistoletów .22 match i przerobiły je według własnego gustu. Zobacz link poniżej.

US Marines używali Feinwerkbau AW93 jako modelu z wyboru do wyposażenia swojego zespołu Bullseye. Został również polecony i pochwalony przez NRA: The Best .22 Caliber Pistols for NRA Bullseye

Discussion starter · #160 ·
Przeprowadziłem kiedyś test z moim P22, zabezpieczając zamek w pozycji przedniej/zamkniętej, aby się nie poruszał i załadował kolejny nabój. Pomysł wziąłem z tego filmu:

Zobacz, czy możesz przetestować z zamkiem zablokowanym w miejscu.
Mogę to łatwo zrobić, ale naprawdę zastanawiam się, jaka byłaby przyczyna różnicy w celności, chyba że zamek/pistolet porusza się tylko trochę, zanim nabój opuści lufę. Przypisuję moje ostatnie doświadczenie do tego, że uchwyt Q nie jest pewnie trzymany w urządzeniu. Obejrzałem kilka filmów dotyczących celności karabinów precyzyjnych i istnieje różnica między tym, jak grupy amunicji się grupują. Powinienem umieścić link. Karabin, nie pistolet, ale spodziewam się, że ta sama zmienność w rozmiarze grupy byłaby widoczna w pistolecie... co sprawia, że Feinwerkbau jest tym bardziej imponujący. Na szczęście dla mnie, kilka dni temu pocztą dotarł nowy zamek i zespół sprężyny powrotnej. Chciałbym, żeby części były dla ciebie tak łatwo dostępne.

Przy okazji, w ostatnich testach sprawdziłem amunicję w komorze pod kątem uszkodzeń i poruszałem zamkiem trochę do przodu i do tyłu, aby upewnić się, że jest całkowicie zamknięty - dla każdego strzału. Od pierwszego do ostatniego. Nadal mam te odloty. Również w niektórych filmach, które oglądałem, RWS nie wypadł dobrze. Odloty i luźne grupy. Nie cała amunicja tarczowa też dobrze wypadła. Niektóre Eley były dobre, niektóre nie. Jedna marka SK była doskonała. Tutaj, za cokolwiek to jest warte. Chciałbym znaleźć coś takiego dla 5" P22 odpowiednio zabezpieczonego w podpórce. Nigdy nie byłbym w stanie znaleźć tej odmiany amunicji w dzisiejszych czasach.

Największym problemem w tej chwili jest znalezienie amunicji .22. Mogę znaleźć trochę tu i tam, ale nie mogę po prostu wejść do dobrego sklepu ze sprzętem sportowym i wybrać. Osobliwością jest to, że niedroga Federal Target wydaje się dobrze sprawdzać nawet z wysokiej klasy karabinów. Cholera... wiadomo, że w zasadzie marnuję tysiące nabojów tylko po to, żeby strzelać do rzeczy.

Zamierzam zapytać o zamówienia online i zobaczyć, czy to działa. Mam również rzemieślnika od metalu, który może zbudować prawie wszystko, czego chcę, jeśli dam mu całkiem dobry projekt na początek. Wycinary laserowe i precyzyjne wiercenie... Spodziewam się, że może wykonać dla mnie doskonałą podpórkę mechaniczną przy minimalnych kosztach. Nie mogę znaleźć żadnych używanych Ransom Rests. Wygląda na to, że dość szybko dochodzi do 1000 USD. Ale z tego, co widziałem w przeszłości... 5" P22 może być niezwykle celny na 25M... może nie do końca na poziomie najlepszych standardów... ale wystarczająco dobry do strzelania z wolnej ręki..

Chciałbym dostać w swoje ręce jeden z tych pistoletów, w których nie mogą rozgryźć, jak projektant sprawił, że tak dobrze działa i tak dobrze go wytłumił. Pomijając precyzyjną obróbkę i wysokiej jakości materiał... chciałbym przyjrzeć się z bliska, jak to wszystko działa... w moich rękach. lol Strzelanie jest fajne. Będziemy się jeszcze lepiej bawić z P22. 1917

141 - 160 of 179 Posts