Walther Forums banner

Który Magwell dla PDP

1 reading
39K views 23 replies 14 participants last post by  30zero6  
#1 ·
Po raz pierwszy właściciel Walther i właśnie zamówiłem PDP 4.5 w pełnym rozmiarze. Przyglądałem się różnym opcjom Magwell, w tym Floyd's Customs, Taylor Freelance i Parker Mountain Machine. Chcę zobaczyć, która z nich jest ogólnie preferowana.

Myśl o modyfikowaniu backstrapów, aby pasowały do Floyd's custom, jest dla mnie trochę odpychająca, ale oczywiście jestem otwarty na wszystkie opcje. Taylor Freelance wydaje się również dobrą opcją, ale jestem zaniepokojony, ponieważ czytałem kilka recenzji, że Magwell odpada, jeśli pociągniesz za niego od przodu.
Dzięki z góry

#2 ·
Walther oferuje również zestaw magwell do PDP. Dla Full-size potrzebujesz 2864401, dla Compact-size 2864398.

Pamiętaj, że Twoje 18-nabojowe magazynki Walther nie będą już pasować po zainstalowaniu magwella. Będziesz musiał wymienić stopki na swoich magazynkach. Lub możesz wymienić swoje magazynki na Walther 18-nabojowe 2864789, które są specjalnie zaprojektowane do pracy z magwellem.

Lub............możesz anulować zamówienie i wybrać PDP PRO SD, który jest fabrycznie wyposażony w magwell i trzy magazynki, które pasują do magwella!😉

Pozdrowienia John

#9 ·
Walther oferuje również zestaw magwell do PDP. Do pełnowymiarowego potrzebujesz 2864401, do kompaktowego 2864398.

Należy pamiętać, że po zainstalowaniu magwella, Twoje 18-nabojowe magazynki Walther nie będą już pasować. Będziesz musiał wymienić stopki na swoich magazynkach. Lub możesz wymienić swoje magazynki na Walther 18-nabojowe 2864789, które są specjalnie zaprojektowane do współpracy z magwellem.

Lub............możesz anulować zamówienie i wybrać PDP PRO SD, który jest fabrycznie wyposażony w magwell i trzy magazynki, które pasują do magwella!😉

Pozdrowienia John
Dzięki! Czy wiesz, gdzie mogę kupić te przedmioty?

#10 ·
Cóż, nie zdawałem sobie sprawy, kiedy zamieściłem moją odpowiedź, że te przedmioty nie są (jeszcze) dostępne w USA.

Jednak przeczytałem na wątku
PDP Pro Mags or Mag Extensions....
na tym forum, że Walther 18-rounders 2864789 pojawią się na stronie Walther-USA w ciągu 4-8 tygodni. Więc wyobrażam sobie, że zestawy Magwell również wkrótce będą dostępne na rynku amerykańskim.

#19 ·
#21 ·
Pierwszy raz właściciel Walthera i właśnie zamówiłem PDP 4.5 full-size. Przyglądałem się różnym opcjom Magwell, w tym Floyd's Customs, Taylor Freelance i Parker Mountain Machine. Chcę zobaczyć, która z nich jest ogólnie preferowana.

Myśl o modyfikowaniu backstrapów, aby pasowały do Floyd's custom, trochę mnie zniechęca, ale oczywiście jestem otwarty na wszystkie opcje. Taylor Freelance wydaje się również dobrą opcją, ale jestem zaniepokojony, ponieważ czytałem kilka recenzji, że Magwell odpada, jeśli pociągniesz za niego od przodu.
Dzięki z góry

#24 ·
Płytki podstawy TF nie działają z OEM Magwell dla PDP w pełnym rozmiarze. Próbowałem i są trochę za krótkie. Jeśli najpierw nie odciągniesz zamka, a następnie włożysz magazynek, magazynek nie zostanie w środku, wypadnie. Niedobre dopasowanie. Naprawdę potrzebuję płytki podstawy, która działa z OEM PDP w pełnym rozmiarze magwell.