Walther Forums banner
181 - 200 of 321 Posts
Nowy na forum, nowy w Walther, nowy w CCW.

W miniony weekend odebrałem bardzo ładny używany PPS M2 LE i przyszedł z Kydex IWB wyprodukowanym przez Spectre Concealment (firmę prowadzoną przez faceta lokalnie). Będąc nowym w CCW, wciąż próbuję zbadać wszystkie możliwości noszenia. Obecnie noszę AIWB z 0 pochyleniem, ale nosiłem również o godzinie 4 z pochyleniem 15. Nie jestem jeszcze pewien, który sposób noszenia bardziej mi się podoba.

Próbuję dowiedzieć się, czy podobałby mi się "większy" kabura (podwójny klips ze skórzanym tyłem) podobny do Cloak Tucks. Ale niemniej jednak, oto od czego mogę zacząć.

Zabrałem mojego PPS M2 do kościoła na nabożeństwo pogrzebowe dla dobrego przyjaciela i kolegi. Dobrze trzymał się na mojej kostce z doskonałym wsparciem w mojej kaburze Galco ankle lite.

Attachments

Nowa opcja OWB!

Otrzymałem dziś nową kaburę Stealth Operator Compact OWB. Ma działać z ponad 150 pistoletami. Działa z moim PPS M2 i P99 compact. Oczywiście jest ciaśniejsza z grubszą bronią, ale działa dobrze z moim PPS M2. Być może skorzystam z tej opcji, ponieważ sezon na kurtki/płaszcze w końcu nadszedł.

Attachments

PROTOS-M firmy Black Arch z PPS M2.

Podoba mi się również konfiguracja M do noszenia IWB, ale jestem zbyt
postawny, aby nosić AIWB z którąkolwiek z moich broni.

Vedder Lighttuck / Stealth Gear Ventcore Appendix IWB

muckaleewarrior71

Jak podoba Ci się Vedder Lighttuck? Waham się między tym a Stealthgear Ventcore Appendix IWB. Widziałem, że masz również kilka kabur Stealth Gear. Nie masz przypadkiem Appendix Ventcore, żeby dać mi dobre porównanie między nimi?

R&B Dawg,

Prawie kupiłem kaburę SG appendix do mojego PPS M2, ale tego nie zrobiłem, ponieważ i tak nie noszę jej w ten sposób. Moje inne kabury SG to styl onyx/standard ventcore. Są naprawdę ładne. Jeśli chodzi o Vedder Light Tuck, mam jedną do mojego PPS M2 i jedną do mojego P99c. Są to najlepsze kabury all kydex, głównie ze względu na mocny, wszechstronny stalowy klips i używam co najmniej jednej z nich codziennie. Klips blokuje się i nie puszcza, tak jak to robiły jego plastikowe odpowiedniki w przeszłości. Jestem pewien, że będą działać dobrze w pozycji appendix.

Vedder Light Tuck czy StealthGear Mini? Co pan/pani na to? Komfort jest wysoko na liście, ale mieszkamy również na Florydzie, a wilgotność latem jest ogromna i nie chcemy, żeby coś przylegało do moich boków.

A co z uchwytami na magazynki? Lubię te z miękkiego nylonu. Sugestie?
Dzięki i wydaje się, że to świetna strona.

Vedder Light Tuck czy StealthGear Mini? Co pan/pani na to? Komfort jest wysoko na liście, ale mieszkamy również na Florydzie, a wilgotność latem jest ogromna i nie chcemy, żeby cokolwiek przyklejało się do moich boków.
Kupiłem Vedder Light Tuck dla mojego PPQ 45 i podoba mi się dopasowanie, ale musiałem przykleić rzep po stronie skóry. W AZ jest cholernie gorąco i chociaż wilgotność nie jest taka jak na Florydzie, to wystarczy, żeby Kydex był dla mnie niewygodny. Sugerowałbym ich Dri-Matrix w podkładzie z dwoma klipsami. Mam również pojedynczy klips Black Arch dla PPQ i będę go używał przez większość czasu.

Co wiesz o kaburze typu Brave Response Band, recenzje szalały na temat komfortu i braku odbicia?
Wszyscy KOCHAJĄ wybraną przez siebie kaburę lub metodę noszenia. Wszyscy mówią, że wybrana przez nich kabura/miejsce noszenia nie odbija, jest wygodne....yadda, yadda, yadda.

Idź kupić kaburę i rozpocznij swoją kolekcję. Będziesz musiał wypróbować kilka różnych kabur, aby znaleźć to, co działa dla CIEBIE. Skończysz tak jak wszyscy inni......szuflada pełna kabur. :D

Używam neoprenu z podszewką z tkaniny z tyłu moich kabur.

Właściwie to schudłem około 10 funtów na mojej diecie, a M z opcjonalnymi klipsami high-ride jest interesujące.

Sparowane z moim nowym pasem do broni HBE.

181 - 200 of 321 Posts